Poradna Gestil Fleir by Wonder Shampoo Ristrutturante 500 ml

Autor: | Vloženo: 23.07.2015 000 09:48 | Témata: Poradna Gestil Fleir by Wonder Shampoo Ristrutturante 500 ml

Datum spotřeby

Dobrý den, jak zjistím datum spotřeby u tohoto šamponu?

  • 23. července 2015 - Oficiální zástupce obchodu INhair

    Dobrý den,
    převážná část dnešní vlasové kosmetiky je vyrobena tak, aby měla co nejdelší životnost.Současná legislativa stanovuje celou řadu údajů, které musí být viditelně uvedeny na obalu výrobku. Mezi základní požadavky patří kromě minimální doby trvanlivosti také výrobce, popřípadě dovozce či distributor, země původu, hmotnost nebo objem výrobku, složení a další informace ohledně bezpečného používání.

    U označení data minimální trvanlivosti se dle platných předpisů rozlišuje, zda má kosmetika minimální trvanlivost méně nebo více než 30 měsíců (2,5 roku). V případě, že má produkt minimální trvanlivost méně než 30 měsíců, je datum minimální trvanlivosti vyjádřené slovy „spotřebujte nejlépe do“ nebo symbolem přesýpacích hodin doplněným datem ve formátu měsíc/rok nebo den/měsíc/rok.

    V případě, že má kosmetika minimální trvanlivost delší než 30 měsíců, údaj o datu spotřeby není povinný. V takovém případě se na obalu produktu uvádí symbol otevřené nádoby na krém s vepsaným počtem měsíců, po kterou je možné kosmetiku bezpečně používat od prvního otevření. Tato doba se nazývá dobou trvanlivosti po otevření (Period After Opening – PAO) a je uvedena v měsících (např. 12M). Počet měsíců se uvádí uvnitř nebo vně symbolu otevřené nádoby na krém.

    Více se o trvanvliosti vlasové kosmetiky dočtete v článku: http://akademie.inhair.cz... | Akademie INhair - vše co musíte znát o vlasech a vlasové kosmetice

    S pozdravem a přáním hezkého dne
    http://www.inhair.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.